8 december 2018 15:00

Accommodatie

Onbekend

Een analytisch verslag van een zware wedstrijd

Waar bijna de gehele competitie was afgelast moesten wij om 15:00 in het ongure Lunetten staan om de wedstrijd te spelen tegen DVSU VR1.
Ik schrijf graag zelf mijn stukjes en laat dan natuurlijk mijn ongezouten mening over de wedstrijd horen maar ik heb eerst nog even een lachertje voor op de zondagavond (dan schrijf ik het bericht). We kwamen namelijk het wedstrijdverslag van onze tegenstanders tegen die schreven een hoop mooie uitspraken op. We gaan de wedstrijd eens op hun manier analyseren en dan geef ik er zo mijn kijk op. Dit doen we natuurlijk wel allemaal op de APA-stijl. Weer eens wat anders dan een saai verslag typen. Nou goed, daar gaan we.

“Waar DVSU normaal gesproken haar wedstrijden wat afwachtend maar georganiseerd begint, was het vandaag in het begin chaotisch en bij vlagen zelfs erg slecht. De communicatie was er niet, posities werden nauwelijks tot niet bemand en het leek alsof DVSU voor het eerst met elkaar voetbalde. Dit resulteerde in de snelste tegengoal die DVSU heeft moeten incasseren tot dusver. Na één minuut en 21 seconden spelen belandde de bal na een corner via de binnenkant van de paal binnen, 0-1. Een wake up call die DVSU nodig had, zo bleek.” (DVSU, 2018)

Nou goed, het eerste gedeelte van het artikel klopt als een bus. We speelden de eerste minuten DVSU met gemak weg, en nadat Daniëlla de bal bijna het doel in wist te krijgen was het Marleen die ons al snel op voorsprong wist te zetten.
“Na die snelle tegengoal ging DVSU op zoek naar de combinatie. De voetballende kwaliteiten van OSM ’75 lagen vooral op het middenveld. Waarschijnlijk om de zwakke verdediging zo veel mogelijk te ontlasten werd er vanuit hun kant erg hoog gevoetbald, wat DVSU veel ruimte gaf op de helft van de tegenstander.” (DVSU, 2018)
Mooi om de lovende woorden over onze verdediging te lezen. Dit is iets waar ik het zeker niet mee eens ben. Maar goed, het is een vrij land en het enige wat we hiermee kunnen is zorgen dat ze volgende keer geen mogelijkheid hebben om dit op te schrijven. Vervolgens werd er in de 27e minuut de 1-1 gemaakt door DVSU, een bal die helaas onhoudbaar was voor Iyanla. Daarna wist DVSU ook nog de 2-1 te maken maar gelukkig stond de speelster buitenspel waardoor we weer op gelijke hoogte bleven.

“Op een kansje van OSM ’75 na bleef de eerste helft in evenwicht en gingen beide teams met een 1-1 stand richting de thee. Hoewel het weer bijna vroeg om een schuilkelder, koos DVSU toch voor de kleedkamer.” (DVSU, 2018)

Ik denk dat de persoon die dit artikel geschreven heeft nog een beetje aangeschoten was van de avond ervoor, want OSM had zeker in de eerste helft veel meer kansen. We hadden hier, met wind mee, gemakkelijk drie of meer doelpunten van kunnen maken. Ook de ‘gekozen’ kleedkamer was vandaag weer een succes, de bouwkeet van de plaatselijke bouwput was vandaag ingehuurd om als kleedkamer te douchen. Ook DVSU zelf wilde hier na afloop niet douchen, iets wat volkomen begrijpelijk is.

“De tweede helft begon in evenwicht. Beide teams probeerden voetballend er door heen te komen en OSM ’75 lukte dat regelmatig aan de hand van hun sterk spelende nummer drie, tevens aanvoerster. ... OSM ’75 kreeg haar grootste kans in de 61e minuut. Een goede steekpass die niet op tijd werd voorkomen door het middenveld van DVSU bracht de spits van OSM ’75 oog in oog met de keepster. ... Dit vertrouwen werd wederom bevestigd door een uitstekende redding waardoor de stand gelijk bleef.” (DVSU, 2018)

Ik ben het zowaar voor het grootste gedeelte eens hier. We probeerden te voetballen, maar het ging ons niet makkelijk af. Alleen dat over onze aanvoerster, meh. Grapje Maaik, je hebt weer bewezen dat je een aardig balletje kan trappen. De steekpassen zijn iets waar de laatste tijd steeds beter in zijn geworden en dit gaan we ook in de wedstrijden terug zien, helaas geen doelpunt dus maar we getting there.

“In de 75e minuut kreeg DVSU een vrije bal op eigen helft, een meter of vijftien van de middellijn. .. Via een lange bal van een meter of veertig over de verdediging van OSM ’75 heen, werd de spits bereikt. Laatstgenoemde controleerde de bal perfect en via een berekende lob verschalkte zij de keepster van OSM ’75, 2-1. … Hoe slordig de wedstrijd begonnen was, zo volwassen en kalm wist DVSU de wedstrijd uit te spelen. Er werden geen kansen meer weg gegeven, er werd rustig door gevoetbald en misschien wel het belangrijkste: er werd gecoacht en gepraat. Hoewel in de 91e minuut een fout in de verdediging van OSM ’75 bijna Sanne nog in staat bracht om de 3-1 binnen te tikken, bleef de stand op 2-1 en waren de complimenten voor DVSU.” (DVSU, 2018)

De 2-1 was zonde en had zeker niet gehoeven. Maar goed, ze speelden natuurlijk ook wel héél volwassen en kalm de wedstrijd uit. En ja Daan, die fout in de verdediging he.. Daar hebben we het maar niet meer over haha, laten we het er alleen op houden dat je het graag nog een beetje extra spannend wilde maken. Helaas wisten we de laatste 20 minuten niet meer helemaal wat rustig voetballen was, wat ook kwam door de vele pijntjes en blessures die we cadeau kregen. Volgende week zorgen we er gewoon voor dat we weer laten zien waarom we op de derde plek staan en vooral waarom we hier ook horen!

Nou even zonder grappen, even een groot compliment voor Mariska. Het is mooi om te zien hoe jij altijd de rust aan de bal houdt, het spel verdeeld en de acties die je maakt zijn ook om over naar huis te schrijven. Op voetbal.nl uitgeroepen tot man of the match en dat is in mijn ogen 100% correct.

DVSU. (2018, 9 november). Hoor de wint waait door de bomen. Geraadpleegd op 9 december 2018, van https://www.dvsu.nl/251/22189/uitslagen/wedstrijd-details/?tab=3

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!