OSM ’75 pakt eerste driepunter in wedstrijd tegen Cabauw

Datum

6 oktober 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

Om gelijk maar met de deur in huis te vallen: de drie punten zijn binnen! Lekker meiden, trots! Aangezien ondergetekende iets later bij de wedstrijd was is het verslag misschien een beetje scheef. Gelukkig schrijft onze super coach Reijer altijd wat notities op zodat ik er nog het beste van kan maken. Daar gaan we!

Na een kwartiertje uitloop begon om kwart voor drie de wedstrijd tegen VV Cabauw uit Lopik. Wij kenden alleen SV Lopik en daar hadden we niet hele goede herinneringen aan. De titel op de website luidt als volgt: “De gezellige voetbalvereniging met een regionaal karakter” en het eerste kopje op de site is bardiensten. We zijn benieuwd wat deze wedstrijd met zich mee zal brengen.
Waar in de eerste wedstrijd het doelpunt in de eerste minuut viel, en in de tweede wedstrijd in de achtste minuut, wisten we het deze week uit te stellen tot de 10e minuut. Top dames. Vlak voor rust wist Nena het nog even spannend te maken met een schot dat de paal helaas aan de verkeerde kant schraapte. Met een 1-0 achterstand konden we in de rust even bijkomen van de temperatuur, want zo warm zijn we niet meer gewend. Met wat kleine aanpassingen gingen we vol goede moed de tweede helft in.

Na goed samenspel kregen we een corner en Anique wist deze bal bij Hosna te krijgen die hem er prachtig in schoot wat resulteerde in de 1-1. We gingen sterker verder en Nena vond dat het tijd was voor een beloning. Na een mooie actie schoot ze de bal zo langs de keeper. Ja hoor, staan we gewoon voor met 2-1. Helaas wist Cabauw na een kwartier toch weer een tegendoelpunt te maken. We wilden niet met 2-2 gelijk spelen, niet nadat het zo goed ging. We kregen nog een hoop kansen, Esmee die een paar keer de bal net over de lat schoot, Marleen en Mariska die een paar vrije trappen net niet lekker wisten te raken en het hele team dat hard haar best deed om nog een keer te scoren. 10 minuten voor rust liep Marleen in de zestien toen ze naar de grond werd gehaald. Jahoor, we krijgen gewoon weer een penalty. Mariska wist haar zenuwen weer onder controle te houden en maakte de 3-2!!

Als de wedstrijd langer had geduurd was het misschien zelfs 4-2 geworden maar gelukkig duurde die maar 90 minuten. Het had namelijk net zo goed 3-3 kunnen worden.

Zoals ik vorige week al zei, de drie punten zijn dichtbij en dat blijkt maar weer. Combineren, eerder op doel schieten en doorzetten. We kunnen het echt wel! We staan nu op een mooie 7e plaats, precies in het midden dus. Ons doel was middenmoot dus als we dit zo volhouden wie weet wat voor een mooi plekje we dan in de lijst krijgen. Trots meiden! Daarna hebben we nog een mooie Real Madrid / Ronaldo geïnspireerde foto gemaakt in de kleedkamer om onze blijdschap te uitte, op naar volgende week. Uit tegen IJFC.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!