Eerste wedstrijd een winderige winst 2-0

Datum

9 februari 2019 10:00

Accommodatie

Onbekend

Het voetbalseizoen gaat weer van start op een winderige zaterdag 9 februari. Een thuiswedstrijd die voelt als een derby tegen de dorpsgenoten van over de brug. Ronald had aangegeven dat inzet en beleving de jongens kon helpen aan een overwinning. Na het startsein van Gerard, gingen beide ploegen flink van start. Al snel werd duidelijk dat naast de tegenpartij de wind ook een tegenstander was, maar na even wennen, werd daar goed mee omgegaan. Jesse maakte het een paar keer spannend voor het publiek door de bal niet vlekkeloos vast of weg te krijgen. Corners genoeg in de eerste helft, waarbij Jannes er net eentje overkapte anders was een voorsprong al snel een feit geweest. Diverse kansen over en weer, maar voetballend was OSM de bovenliggende partij. Over rechts werd Noah vaak op perfecte wijze aangespeeld en kon zo voor dreiging zorgen. De cornets van Bas waren strak, maar net overgekopy, net naast geschoten of weggewerkt door een speler van OSM. Totdat Noah weer werd weggestuurd en een strakke voorzet gaf aan Dylano die ervoor zorgde dat de bal in de touwen belandde. Een verdiende voorsprong 1-0. Door de wind werd diverse keren de bal ver uit geschoten. Jos heeft laten zien dat hij naast het grensrechter zijn ook heel goed door kan voor ballenjongen. Maarssen probeerde nog een paar Kerr aan te vallen, maar Jesse hield zijn doel schoon.
In de rust even bijkomen van de wind om vervolgens er weer hard tegenaan te gaan. Het hele team was hard aan het werk aan de beleving en inzet waar Ronald over sprak daar zat het wel goed mee. Toch was de tweede helft voetballend minder dan de eerste helft, dus blijven concentreren en waken voor een terugval. Meer overtredingen, meer vrije trappen, ook de beslissingen van de grens van de tegenstander en de scheids zorgde voor onrust. Koppies erbij houden want 1-0 is geen grote voorsprong. Bas mocht weer de hoek in om een van de vele corners te nemen en wederom zorgde Dylano voor het afmaken, 2-0 was een feit.  Koen maakte zijn rentree, na een lange afwezigheid door een blessure. Nog een kwartier te gaan waarbij de wind nog een grotere tegenstander werd. Het bleef spannend, maar uiteindelijk blies Gerard af en kon de overwinning worden gevierd. Inzet, beleving, teamwork hebben voor deze overwinning gezorgd.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!