Bekerwedstrijd OSM '75 VR1 - Graveland 's VR1

Scheidsrechter

Y.M.C (Yvo) Broeken

Accommodatie

Onbekend

Op zaterdag 5 september was het alweer tijd voor de tweede bekerwedstrijd van het seizoen, opnieuw een thuiswedstrijd en ditmaals was 's-Graveland vrouwen 1 onze tegenstander. Zij hadden hun vorige wedstrijd tegen Altius met 11-0 gewonnen dus we waren gewaarschuwd. Daarbij was het opnieuw een team dat een klasse hoger speelt.

De wedstrijd begon een kwartier later dan gepland maar om 14:50 klonk dan toch echt het eerste fluitsignaal. We begonnen redelijk en een paar van ons kregen er zowaar vertrouwen in dat wij niet ook met 0-11 zouden afgaan. Toch vlogen de eerste drie doelpunten ons vrij snel om de oren. We wisten onszelf hierna niet echt te herpakken en we rommelden wat aan. Tot Maaike op een gegeven moment bedacht: ‘zo is het genoeg geweest’ en de spits van de tegenstander naar de grond werkte. Wij vonden allemaal dat Maaike viel, maar de scheidsrechter (die altijd gelijk heeft) vond dit een gele kaart. Dat houdt dus in: 10 minuten met tien man in het veld. De tegendoelpunten volgden nog steeds in rap tempo en zo stond het in de 35e minuut 0-7. Je kan wel stellen dat we wel redelijk klaar waren met de eerste helft maar de sfeer in het team zat er eigenlijk nog steeds prima in. En toen was het moment daar: de bal vliegt binnen het zestienmetergebied en Floor steekt op het juiste moment haar knie uit en… zo achter de keepster! Dat Floor vervolgens al huilend en gillend op de grond valt vond de tegenstander al een beetje gek. Maar dat ook de rest van het team, de wissels, de coach en de toeschouwers uit hun dak gingen, daar snapte Gravelande ‘s 1 helemaal niets van. “Jullie staan nog steeds 7-1 achter hoor” kregen we te horen. Boeie joh! Floor heeft gewoon voor het eerst gescoord! Kan ons die hele wedstrijd nog verrotte.. Toch wisten we vanaf dat moment weer wat beter wat ons te doen stond en hadden we wat nieuwe motivatie. Helaas viel er daarna nog een keer een doelpunt. Met 8-1 gingen we dus de rust in.

En toen begon de tweede helft. En of het nou kwam door de limonade die we in de rust gedronken hadden of door het doelpunt van Floor, ik weet het niet. Maar we gingen met hernieuwde energie het veld in en lieten niet meer zo gigantisch over ons heen lopen als in de eerste helft. Er ontstonden mooie een-tweetjes tussen Mariska en Hosna, Nena kwam regelmatig mee met het middenveld om druk te zetten en Britt, Maaike en Sarah hadden het achterin potdicht. En we speelden natuurlijk goed op de buitenspel. 's-Graveland vond zelf dat ze nooit buitenspel stonden maar gelukkig hadden wij een paar zeer professionele grensrechters die de scheidsrechter er regelmatig op attendeerden dat dit wel het geval was. Amber kreeg nog een harde bal in haar gezicht maar gelukkig kon ze ook vrij snel weer lachen om het hele buitenspel gedoe. Helaas vond de scheidsrechter nog wel dat er een verdwaalde penalty toegewezen moest worden aan 's-Graveland, ik durf niet meer te zeggen wie of wat dat veroorzaakt had helaas. Iyanla zat in de goede hoek maar helaas moest ze toen toch voor de negende keer de bal uit het net vissen. Voorin wisten Jessica, Renee en Anique zo goed als het kon druk te zetten, de keepster was namelijk niet altijd even balvast en af en toe kwam hier zelfs nog een klein kansje uit. Helaas resulteerde dit niet in nog een extra doelpunt voor ons. Ook Mariska wist nog een paar keer haar voet goed tegen de bal te zetten maar meer dan een corner wisten we hier niet uit te halen. Uiteindelijk begon het 's-Graveland wat te irriteren dat ze maar met 9-1 voorstonden dus begonnen ze zowel fysiek als verbaal wat agressief te spelen. Ach, we namen het maar voor lief. Al met al hebben we de eerste helft verloren maar dit hebben we de tweede helft aan onszelf goed gemaakt. Dat we niet meer gescoord hebben is jammer, maar laten we positief blijven. Nu kunnen we ons lekker gaan focussen op de competitie die over anderhalve week van start gaat.
Man of the match is denk ik toch Floor, met haar gouden knie heeft ze ons weten te behoeden van een totale afgang.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!