Scheidsrechter

H.E.M. Mac-Intosh

Accommodatie

Onbekend

Zaterdag 26 september 2020 stond de wedstrijd tegen EDO 1 op het programma. Zoals bekend heeft EDO veel ambitie met hun eerste elftal en zij spelen net als OSM nu derde klasse maar zijn door hun resultaten van het vorige seizoen, waarbij zij gepromoveerd zijn, ook meteen aangewezen als kanshebber in de huidige competitie. Daarnaast spelen er in het eerste elftal meerdere spelers met een OSM verleden zoals Justin, Jordi, Wesley, Pascal en Angelo en dat maakt dit soort wedstrijden altijd bijzonder en dat was zeker te zien aan het aantal supporters welke langs de lijn stonden waarbij ook vanuit de EDO kant er behoorlijk wat supporters te zien waren.

Tegen de verwachtingen van het KNMI in was het goed weer om te voetballen en even na half drie ging de wedstrijd van start. Waarschijnlijk wilde de scheidsrechter meteen laten zien dat er niet met hem te sollen viel want al in de 4e minuut gaf hij geel aan OSM speler Wesley. De overtreding werd niet betwist maar meteen geel wel echter de scheidsrechter was niet te vermurwen. Het spel golfde op en neer waarbij het betere voetbal te zien was aan de kant van EDO maar de grotere kansen bij OSM vielen. Na 10 minuten zorgde Baris ervoor dat hij op de helft van EDO de bal onderschepte en gaf hem meteen mooi voor op Jules. Helaas koos Jules ervoor om niet zelf te schieten maar gaf de bal af en de kans was voorbij. Enkele minuten later kopte Peter vanuit een corner de bal door op Stan maar de EDO keeper stond goed opgesteld en stopte de bal. Nog geen twee minuten later had EDO wel succes uit een corner en was daar de 0-1. Daarna bleef EDO de druk opvoeren en liep OSM een beetje achter de feiten aan. Het vroege storen van de opbouw van EDO lukte even niet meer en ook de kansen bleven uit. EDO kwam nog enkele keren gevaarlijk uit en de bal moest zelfs nog een keer van doellijn van Het OSM-doel afgehaald worden maar er vielen geen doelpunten meer in de eerste helft. Rust!

Met dezelfde 11 spelers begon OSM aan de tweede  helft en al na 1 minuut had EDO de eerste kans te pakken uit een corner. Gelukkig geen goal want dit was anders wel een hele slechte start geweest van de tweede helft. Meteen daarna begon OSM aan te vallen en werd de druk opgevoerd. Het vroege storen op de helft van EDO begon nu wel zijn vruchten af te werpen. Vooral het vele loopwerk en het storende werk bij de opbouw van EDO door Wesley zorgde ervoor dat OSM vaak bij het doel van EDO kwam. Er kwamen diverse kansen maar de bal wilde er niet in. Natuurlijk liet EDO zich niet onbetuigd en door de ruimte die er door OSM soms werd weggegeven kwamen ook zij regelmatig tot bij het doel van Joshua. Het spel golfde op en neer en gezien het spelbeeld leek een doelpunt van OSM zeker niet onmogelijk, er waren kansen voor Dave maar ook voor Tugay maar de gewenste goal viel maar niet. Na enige tijd spelen was te zien dat het vroege druk zetten bij diverse spelers (te)veel energie had gekost. Na eerst Baris was het niet veel later Dave die van het veld moesten verlaten. Daarvoor in de plaats kwamen Quinten, die meteen gevaarlijk was in de opbouw, en Diego in het veld. OSM bleef op zoek naar een doelpunt en hoe zuur was het toen dit bij een aanval van EDO wel lukte. Een schot/voorzet vanaf de zijkant werd in eerste instantie door Joshua gehouden maar hij liet de bal los en daar maakte de spits van EDO dankbaar gebruik van, 0-2. OSM bleef daarna wel op zoek naar een doelpunt maar dit gebeurde vooral met lange balen vanuit Joshua of de verdediging en dit leverde niet de zo gehoopte kansen op. Er was weinig echt voetbal meer te zien en EDO leek het prima om met deze stand naar huis te gaan. De eindstand was dan ook 0-2. Voor de onpartijdige toeschouwer zou een gelijkspel meer op zijn plaats geweest zijn waarbij EDO in de eerste helft echt de bovenliggende partij was maar dit beeld was in de tweede helft omgekeerd en had OSM de kansen om op zijn minst een gelijkspel uit deze wedstrijd te halen.

Twee wedstrijden tegen twee (zeer) goede teams achter de rug en helaas nog geen punten. De kansen waren er zeker maar het mist in het spel nog wel aan automatismen maar ook aan een gezamenlijke “drive” om te willen winnen. Aan het ene kan fysiek gewerkt worden en het andere is vooral het koppie wat dit moet willen. Op naar volgende week en we hebben weer gezien dat de jongens echt kunnen voetballen maar de resultaten laten nog even op zich wachten.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!