5 september 2020 8:30

Accommodatie

Onbekend

Mogen we weer? JA, jullie mogen weer!

Met een strakblauwe lucht en stralend zonnetje mocht PVCV de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen aftrappen. Gelukkig mag dat op dit niveau wel met supporters, want die fans hebben het team afgelopen seizoen door weer en wind gesteund.

In eerste aanleg ging het na de aftrap gelijk op en leek het wel eens een spannende pot te kunnen worden. Een snelle counter van de thuisploeg en een strak schot in de lange hoek veranderde daar wat aan. De 1-0 gaf de mannen in het rood-wit vertrouwen, waar OSM overrompeld leek door het feit dat ze weer een wedstrijd mochten spelen.

Hoewel Niek, Stefan en Jonah nog enkele schoten blokte en Ali er meerdere uithield, waren de eerste 10 minuten overduidelijk voor de thuisploeg. Met links en rechts wat hulp van ons team schoten ze er nog drie in en werd het eerste kwart met een 4-0 achterstand afgesloten.

Nu de jongens en dame besefte ‘we mogen weer!’ ging het elke 10 minuten beter. Tot doelpunten leidde dit nog niet, althans, niet voor OSM… Want PVCV ging verder waar het gebleven was, ondanks dat de bezoekers beter gepositioneerd stonden: 5-0. Even leken de Maarssenaren terug te komen in de wedstrijd, maar na een mooie opbouw via Thijmen en Diego kwam Braedan net iets te kort. Vanuit de tegenaanval lieten de rood-witten zien hoe het wel moet: 6-0.

In het derde kwart van de wedstrijd begon het spelbeeld zichtbaar te kantelen. OSM zet PVCV meteen onder druk, wat bijna leidde tot een doelpunt van Ali. Niet veel later, na een van de vele gevaarlijke uittrappen van Braedan, wisten Jyo en Diego (2x) de bal net niet in de goal te krijgen. Ook het volgende schot, van Jonah, ging via een verdediger naast. Zoals het dan kan gaan in het voetbal viel er uiteindelijk wel een goal, aan de andere kant.. Thijmen blokte het schot nog, maar in de kluts beland de bal achter de keeper: 7-0. Amper bijgekomen van de schok lag de volgende bal er ook alweer in… 8-0.

Gelukkig waren onze kanjers in staat de rug te rechten, er moet en zou gescoord worden! Jyo was er dichtbij, maar zijn lob ging over de goal. Ranomi, die slim voorin bleef hangen, kreeg enkele mogelijkheden, maar kreeg de bal er net niet in. Verdediger Niek deed ook een duit in het zakje, maar niet in het netje. Zelfs Braedan probeerde het met een verre uittrap… maar het mocht niet baten. Met een gelukje voor de thuisploeg werd het zelfs 9-0.

OSM was gebrand om de eretreffer te maken en gelukkig, na twee ‘net niet’-pogingen van Diego was het de derde keer wel raak…. Hij vangt de bal op, controleert, schiet…. 9-1! Een verdiend doelpunt voor de inzet van het hele team.

Hoewel het twijfelachtig begon in de eerste 10 minuten en de rode loper voor PVCV werd uitgelegd, was het des te mooier om de groei in de wedstrijd te zien, met als bekroning het doelpunt in de laatste minuut! De stijgende lijn was ook na de wedstrijd nog zichtbaar, want de penalty reeks werd overtuigend gewonnen door OSM, mede door enkele reddingen van onze spits, euh… keeper, Braedan!

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!