Scheidsrechter

Y. Leemkuil

Accommodatie

Onbekend

Vanmorgen was het voor de jongens opnieuw erg vroeg. Voor de ouders ook overigens.... Start van de wedstrijd: 08.30 uur. Tegenstander was PVCV. Vol goede moed en vertrouwen verzamelden wij bij OSM. Dit vertrouwen hadden wij meegenomen uit onze eerste wedstrijd tegen VV de Meern. Hoewel de jongens die wedstrijd niet heel goed speelden wonnen wij toch overtuigend en daarom was het vertrouwen voor vandaag groot.

De jongens hebben afgelopen week allemaal een tas gekregen van onze sponsoren " project Brouwer design"  en "Timmer afbouwbedrijf P. Nieuwkerk". Dus naast een trainingspak hebben zij nu ook een eigen tas. De tenues worden volgende maand verwacht en als deze binnen zijn verwachten wij natuurlijk ook veel van de jongens. De jongens stralen met de tas en in trainingspak een en al professionaliteit uit. Als ze dat op het veld ook uitstralen in de nieuwe tenues dan komt het vast wel goed allemaal.

Vinz is nog herstellende van zijn enkelbreuk maar heeft afgelopen week zijn eerste training afgewerkt. Vinz heeft los van de groep wat loop en bal oefeningen kunnen doen. Dat is een mooie vooruitgang in zijn herstel. Stan van de JO13.2 deed vandaag met ons mee.

In de kleedkamer, voorafgaand aan de wedstrijd, hoorden wij (trainers) kreten als "easy". Dat betekent bij de jongens zoiets als "dit wordt een makkelijke wedstrijd". Wij als trainers waren direct alert. Dit soort kreten hoorden wij namelijk vorig seizoen regelmatig en dan werd het niet zo'n makkelijke wedstrijd als de jongens dachten. Onderschatting noemen we dat. We hebben dit besproken met de jongens. Ook hebben wij het gehad over dat wij verwachten dat de jongens ook bij achterstand blijven voetballen en dat het koppie pas mag hangen als we daadwerkelijk hebben verloren.

De wedstrijd begon erg sterk. In de 4e minuut was Febiën erg scherp en onderschepte een pass van de keeper naar een medespeler waardoor hij 1 op 1 stond met deze keeper en scoorde.  De 6 minuten hierna waren ook sterk en wij kregen kort na elkaar 3 kansen die eigenlijk hadden moeten zitten. Dit gaf ons een goed voorgevoel voor de rest van de westrijd.

In minuut 11 scoorde echter PVCV vanaf afstand de 1-1. Er werd niet goed genoeg druk gezet waardoor wij geen antwoord hadden op het schot. Het was overigens een mooi doelpunt. Niks aan de hand.... de 1-1 was ten slotte tegen verhoudingen in. 1 minuut later werd er een hoekschop genomen en scoorde PVCV met een kopbal de 1-2. Vorige week kregen wij ook een doelpunt tegen bij een hoekschop en daarom hebben wij hier afgelopen woensdag aandacht aan besteed op de training. Helaas heeft dat dus niet het gewenste resultaat opgeleverd. Hier zullen we dus nog meer op moeten trainen. Kort na de 1-2  werd het ook nog eens 1-3. Nu kwam het mogelijke kantelpunt. Kunnen de jongens het opbrengen om te blijven voetballen zonder in paniek te raken en het koppie te laten hangen?

Tot de rust bleven de jongens rustig doorgaan. Direct na de rust werd het zelfs 1-4 en twee minuten later ook nog eens 1-5. Duidelijk was dat wij tot aan deze stand te veel duels verloren en dat de jongens hun taak niet goed uitvoerden. Het leek alsof de jongens ieder afzonderlijk hun eigen wedstrijd speelden. Er werd slecht gedekt en de tegenstander werd weinig in de weg gelegd. De winnaarsmentaliteit ontbrak deze wedstrijd. Er was geen vuur te zien en de wil om te winnen was niet zichtbaar. Gelukkig waren er weinig jongens te zien die hun koppie lieten hangen.  Er werd direct gewisseld toen dit wel zichtbaar was bij een van de jongens. Gelukkig begreep hij waarom deze wissel  nodig was. Uiteindelijk bleven de jongens gewoon doorgaan. Helaas kon dit niet in een hogere versnelling maar kregen wij wel weer een klein beetje controle toen Kai de 2- 5 maakte. Sem scoorde kort voor tijd ook nog de 3-5.

Ik persoonlijk denk dat wij deze wedstrijd verloren hebben op mentaliteit en op beweeglijkheid op de momenten dat de jongens de bal niet in bezit hebben. De meeste jongens wachten af wat er gebeurd, ook in de aanval. Wij moeten meer bewegen en mee voetballen zonder bal. Een groot compliment voor het feit dat de jongens wel door gevoetbald hebben tot het einde van de wedstrijd, waardoor wij nog terug kwamen. Als de wedstrijd 10 minuten langer had geduurd hadden we misschien wel gelijk gespeeld. Over de gehele westrijd genomen was PVCV de sterkste. Wij zullen weer verbeterpunten meenemen naar volgende week en deze tijdens de trainingen  gaan oefenen.

A.s woensdagavond spelen wij een vriendschappelijke wedstrijd tegen de MO14.1. Deze meiden spelen fantastisch positie spel, pakken allemaal hun eigen taak op en hebben allemaal een winnaarsmentaliteit en strijden om elke bal. Ik hoop dat wij veel van deze wedstrijd gaan leren aangezien wij deze kwaliteit juist (nog) niet hebben.

JO13.1: Justin, Kyan, Thijmen, Boris, Bastiaan, Rick, Sem, Milan, Febiën, Miguel, Jim, Kai.

Trainers: Rowdy en Jori (tevens schrijver)

Men of the match: Boris (en Richard, vader van Milan, vanwege de foutloze wedstrijd begeleiding)