Jeugd OSM '75 sluit het seizoen sportief af in toernooiweek - Voetbalvereniging OSM '75

Jeugd OSM '75 sluit het seizoen sportief af in toernooiweek

Jeugd OSM '75 sluit het seizoen sportief af in toernooiweek

7 juni 2016 0:00


Na een geslaagd C1-toernooi was het de afgelopen 2 weekeinden weer heerlijk druk op sportpark Fazantenkamp tijdens de 12de editie van het Beer Haagedoorn toernooi. Gespreid over 2 zaterdagen speelden 120 teams welgeteld 180 wedstrijden. Het was een heerlijke sportieve afsluiting van het seizoen, met veel voetballen en gezelligheid, mede mogelijk gemaakt door de sponsors zoals genoemd in het programmaboekje en de bijdrage van de sponsorcommissie en bestuur van OSM.

We zijn dan natuurlijk allereerst ook dank verschuldigd aan de input van de teams, naast de OSM teams, veel teams uit de regio maar ook teams uit Amsterdam, Gouda, Amersfoort, Urk en zelfs Heemstede en Zwolle die streden om de bekers. Voor het eerst waren er dit jaar ook poules voor D, E en F meisjes, de nieuwe loot van OSM, die het plaatje eigenlijk wel compleet maakt. 180 Wedstrijden betekent ook 180 keer een scheidsrechter, door de sportieve inzet van de teams was het dan ook niet zozeer dat de wedstrijden zwaar waren maar meer dat er door een deel van de scheidsrechters meer uren gedraaid werden dan de meesten doen op een doordeweekse werkdag, dus petje af voor de inzet van deze vrijwilligers. Ook de inzet van leiders/ouders van de OSM teams was hierbij onontbeerlijk. Hierbij wil ik dan ook Edwin Coenen even aanhalen die toch maar gezorgd heeft dat elke wedstrijd vakkundig geleid werd. Door de goede inzet van de groep vrijwilligers in de kantine werd iedereen ook mooi voorzien  van het gewenste hapje en drankje, super gedaan mensen. En last but not least, natuurlijk onze Wil, tijdens het seizoen elke zaterdag de rots in de branding en ook nu weer de sturende kracht op het wedstrijdsecretariaat.

 

 

 
 

 

Beer kan dan ook weer tevreden terugkijken op de 12de editie van het naar hem genoemde toernooi, op naar de 13de jaargang.

 

Op de woensdag tussen de bovengenoemde zaterdagen was nog de zoveelste editie van het Ome Willem Fijentoernooi, het oudste toernooi wat OSM kent. Samen met Beer waren er weer 12 teams gevormd van de bestaande F teams die streden om de bekers onder toeziend oog van Karel en André Fijen, de zoons van Ome Willem. Tussendoor werd er genoten van patat en drinken en in de pauze na de poule wedstrijden werd er nog gestreden om de Penaltybokaal waarbij het doel vanouds verdedigd werd door Dennie van Doornik, Rick Brouwer uit de F3 mocht na een spannende strijd de wisselbeker voor een jaar op zijn kamer zetten. Wat het hele jaar het echte FC Utrecht niet lukte zagen we nu wel, FC Utrecht won de beker in de finale tegen Ajax.

 

De middag werd afgesloten met de door Beer geregiseerde prijsuitreiking, de door Beer weer netjes opgepoetste bekers vonden weer gretig aftrek, voor alle teams was er een beker maar ook zoals vanouds weer vele individuele wisselbekers, die nu in menig kamer in Maarssenbroek staan te pronken, voor allerlei kanjers van het toernooi en afgelopen seizoen. Waarna iedereen weer goed gemutst huiswaarts ging, terugkijkend op een geslaagd toernooi. Ook nu weer mogleijk gemaakt door de inzet van een groep zeer gewaardeerde OSM-ers.

 

 

Ik wens iedereen ook namens Beer een fijne zomer en tot ziens bij de start van het nieuwe seizoen.

John Scharenberg 

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!