John Scharenberg toernooi - Voetbalvereniging OSM '75

John Scharenberg toernooi

John Scharenberg toernooi

Beer Haagedoorn

Het John Scharenbergtoernooi

Het derde John Scharenberg toernooi wordt gehouden op woensdag 31 mei 2023, vanaf 14.30 uur. Het programmaboekje volgt.

Het ontstaan van het John Scharenberg toernooi

In 2019 werd het allereerste John Scharenberg toernooi gehouden. Het toernooi is een voortzetting van het vroegere Ome Willem Fijen toernooi. 

Ome Willem was een echte clubman, die altijd aan de lijn bij de Zondag 1 te vinden was. Hij behoorde tot de stuwende krachten in de beginjaren OSM, nu ruim 40 jaar geleden. Ome Willem en zijn vrouw, tante Martha, droegen de jeugd van OSM altijd een warm hart toe. Het Ome Willem Fijen toernooi, opgestart zo’n 40 jaar geleden door de bij ons allen bekende trainer Beer Haagedoorn, is dus al vele jaren een mooi hoogtepunt voor onze F-pupillen geweest. Traditioneel spelen dan alle F-pupillen van OSM, volgens het "hoge hoed principe" een onderling toernooi. De familie van Ome Willem Fijen heeft in 2019 aangegeven dat zij het leuk zouden vinden als het toernooi vanaf toen onder een andere naam zou worden voortgezet. Voor het bestuur van OSM '75 een te respecteren vraag. 


Ook was het heel helder dat we dit toernooi sowieso zouden voortzetten, onder de naam van de man die het toernooi jarenlang fantastisch heeft georganiseerd: John Scharenberg. 

Wie is John Scharenberg?

John Scharenberg is een man van geel en blauw. Al zo lang wij ons kunnen heugen is John een drijvende kracht in onze club. Als vader van Robert altijd langs de lijn te vinden. Jaren jeugdcoördinator (van toen nog E en F jeugd) en daarna 9 jaar jeugdvoorzitterschap op zijn palmares, met een passie voor het voetbal voor onze allerkleinsten. Vanuit die passie heeft hij ook vele jaren het Ome Willem Fijentoernooi georganiseerd en ook het Beer Haagedoorn toernooi. 

Wie OSM zegt, zegt John Scharenberg!

De opzet van het toernooi

Volgens de traditie wordt het toernooi opgezet volgens het Hoge Hoed principe. Alle deelnemende kinderen worden verdeeld over teams en spelen zo onder de naam van de sterrenteams (uit Nederland en Europa) een schitterend toernooi. 

De opzet is eigenlijk hetzelfde bekende recept, een heerlijke voetbalmiddag met OSM-ers onderling, alle JO7, JO8 en JO9 (jongens en meisjes) doen mee, dus samen zo’n 100 kanjers. Veel wedstrijdjes, onderbroken door de Penaltybokaal maar m.n. heel veel sportief speelplezier.

De finale van de Penalty Bokaal vindt plaats net voor de kruisfinales, waarbij het doel weer verdedigd wordt door Dennie van Doornik, oud-keeper van onze Zaterdag 1.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!