Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Voetballen in Corona tijd

Voetballen in Corona tijd

Laatste wijziging: 18/10/2020

Nieuwe corona maatregelen met ingang van 14 oktober 2020!

 • Volwassenen vanaf 18 jaar mogen niet meer in teamverband voetballen bij OSM '75.
 • Kinderen en jongeren welke in een jeugdteam spelen bij OSM ’75 (t/m O19) hoeven tijdens het sporten onderling geen 1,5 meter afstand te houden en mogen dus gewoon trainen. Kinderen en jongeren met klachten blijven thuis.
 • Publiek is niet toegestaan.
 • De kantine, kleedkamers en douches zijn dicht.
 • Er is een nieuw corona trainingsschema opgesteld, deze blijft geldig totdat de maatregelen weer worden afgeschaald.
 • Onderling op de eigen club mogen er trainingswedstrijden gespeeld worden in de weekenden (vanaf 24 oktober) door jeugdteams. Hiervoor geldt dat er een officiële aanvraag gedaan moet worden bij het wedstrijdsecretariaat via mailadres wedstrijdsecretariaat@osm75.nl. Deze wijst een veld en tijd toe. Wil je een scheidsrechter vraag je dit aan via scheidsrechters@osm75.nl. De teams die willen oefenen zijn ook verplicht zelf een poortwachter of hekdienst te regelen die zorgt dat er geen anderen op het complex komen.
 • Op het sportpark zijn enkel leden welkom die een rol hebben rondom trainingen, wedstrijden of de bouw.
 • Voor nood is er een toilet beschikbaar.

 

Vrijwilligers van OSM '75 zullen hun best doen de regels zo goed mogelijk te handhaven en zullen aanspreken wanneer regels (bewust of onbewust) worden overtreden. Wij verwachten van iedereen dat onze vrijwilligers respectvol zullen worden behandeld. Wij accepteren geen onbehoorlijk gedrag. 

Veel gestelde vragen

De Coronacrisis houdt ons allemaal bezig. Ook beseffen we dat er veel vragen zijn bij onze leden en ouders/verzorgers. We hebben hiertoe deze veelgestelde vragen/Frequently Asked Questions (FAQ) opgesteld. Leidend voor de antwoorden zijn de richtlijnen vanuit de Overheid en Gemeente. Dit is een groeidocument; wij zullen hier dus regelmatig nieuwe vragen en antwoorden aan toevoegen.

 1. Mogen ouders/verzorgers het terrein op om te kijken naar de trainingen?
  Nee, helaas. Ouders mogen het sportpark niet betreden. We verzoeken kinderen af te zetten bij de ingang van de straat richting het toegangshek. Er is een vrijwilliger van OSM ‘75 aanwezig om de kinderen te begeleiden richting de parkeerplaats en vervolgens het trainingsveld. We vragen om zoveel mogelijk met de fiets te komen. 

 2. Is het clubhuis en de kantine open voor spelers en trainers? 
  Nee, het clubhuis (incl. toiletgroepen) is in het geheel niet geopend voor spelers en trainers.

 3. Mogen de toiletten in het clubhuis wel gebruikt worden? 
  Nee, mede in verband met de verbouwing zijn de toiletten in het clubgebouw gesloten. We raden aan om zoveel mogelijk voordat je naar de training komt thuis naar het toilet te gaan. Voor gevallen van nood zijn toiletten in kleedkamer 11 beschikbaar op trainingsdagen. 

 4. Is er toezicht tijdens de training en zo ja door wie? 
  Er wordt toezicht gehouden door de trainers, team managers en andere vrijwilligers van de club.  Hierbij hebben we dringend hulp nodig. Meld je aan via bestuur@osm75.nl 

 5. Kan ik mijn kind ook bij de parkeerplaats van de Burgemeester Waverijnweg afzetten?
  Nee, het hek van de grote parkeerplaats naar het sportcomplex is gesloten. We willen de toegang zo gecontroleerd mogelijk laten verlopen. 

 6. Hoe gaan jullie om met hygiëne voor, tijdens en na de training?
  We vragen de spelers vooraf thuis de handen te wassen. Spugen op het veld is niet toegestaan. Daarnaast vragen we of de spelers hun eigen bidons meenemen en deze dan ook niet uitlenen. 

 7. Kan ik wachten tot de training is afgelopen?
  Nee, er is geen gelegenheid om te wachten op het parkeerterrein. Het sportcomplex is gesloten voor ouders! Dit is een overheidsmaatregel. Het parkeerterrein op het sportpark in Fazantenkamp gebruiken we om de groepen te begeleiden bij het aankomen en vertrekken. Er zijn dus geen auto's welkom op de oprit en zeker niet voorbij het hek. 

 8. Mijn zoon/dochter behoort tot de risico categorie. Kan hij/zij dan toch komen trainen?
  We volgen hierbij de RIVM richtlijnen. In zijn algemeenheid geld, heb je klachten blij dan thuis! Heb je geen klachten, maar val je in de risicogroep, dan is het de eigen keuze/verantwoordelijkheid om uw kind wel of niet te laten trainen.

 9. Mogen leden boven de 18 toch sporten bij OSM '75? 
  Nee, helaas mogen leden boven de 18 jaar niet meer sporten vanaf 14 oktober 22.00 uur. Enkel leden uit jeugdteams (tm O19) mogen nog blijven sporten bij OSM '75.

 10. Mijn zoon/dochter is verkouden. Kan hij/zij dan toch komen trainen? 
  We volgen hierbij de RIVM richtlijnen. Bij hoesten, koorts en/of neusverkouden mag u zoon/dochter niet komen trainen.

Vragen/opmerkingen

Mochten er na het lezen van deze pagina, het protocol en/of de FAQ nog vragen of opmerkingen zijn, dan kunt u deze richten aan bestuur@osm75.nl 

 

Het Bestuur

 

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!