JO10.1 van 1e plek verstoten door FC Breukelen

Datum

21 april 2018 11:00

Accommodatie

Onbekend

Hier was het ons om te doen: De topper tegen medekoploper FC Breukelen! Beide ploegen op gelijke hoogte door alle wedstrijden te winnen. Onze jongens stonden op doelsaldo voor op Breukelen waardoor wij psychologisch  1-0  voor stonden voordat de wedstrijd begonnen was.
Onze jongens wisten dat het een belangrijke wedstrijd zou worden. Winst betekende dat het kampioenschap wel erg dichtbij zou komen,  verlies zou misschien wel betekenen dat FC Breukelen het kampioenschap gaat pakken. Gezien de stand in de competitie zou het hoogstwaarschijnlijk tussen OSM en FC Breukelen uitgevochten gaan worden.  De eerst volgende ploeg stond namelijk 3 punten achter met 1 wedstrijd meer gespeeld. Uiteraard kan er nog van alles gebeuren maar dat er van Breukelen gewonnen moest worden was voor iedereen wel duidelijk. Hopelijk was de spanning voor onze jongens niet al te groot, voor ons (trainer/coach) en voor het publiek was dit namelijk wel het geval.
De wedstrijd begon eigenlijk gelijk opgaand. Hoewel Breukelen meer op onze helft speelde dan andersom was Breukelen niet echt gevaarlijk. Onze goede verdediging verhinderde echt gevaarlijke aanvallen. Op het middenveld werd er goed en snel druk gezet en tijdens omschakelingen bleek dat ook wij gewoon goed meededen. Na 7 minuten kopte Febiën uit een fraai genomen hoekschop hard in het doel van Breukelen.  Deze goal voelde als een bevrijding. Hopelijk was nu de spanning uit de benen van onze jongens. Ons werd namelijk wel duidelijk dat er veel spanning zat in de benen en in de koppies van onze jongens. Dit kwam tot uiting door wat kleine foutjes die normaal niet gemaakt worden, door overtredingen die wij normaal niet maken en door slordige bal aannamen.
Even had ik, trainer en redacteur,  het idee dat wij deze wedstrijd wel eens konden gaan winnen met een nulletje of 5. Trainer/coach Rowdy wees mij echter op de harde feiten. De wedstrijd speelde zich namelijk voornamelijk af op onze helft en de individuele klasse van Breukelen was ook wel erg groot waardoor wij steeds meer onder druk kwamen te staan. Hoewel ik dit niet graag deed moest ik Rowdy toch gelijk geven.  Kort voor rust kwam Breukelen dan ook met een afstandschot langszij. In de tweede helft bleek de spanning toch echt te groot. Koppies gingen hangen en er lukte weinig meer.
De frustratie van onze jongens was duidelijk zichtbaar en het werd 2-1 en kort daarna 3-1 en 4-1.  De wedstrijd werd afgefloten nadat het ook nog eens 5-1 werd. Was het de spanning die ons de das om deed of was FC Breukelen gewoon een maatje te groot? Eerlijkheid gebied te zeggen dat beide stellingen klopten. FC Breukelen was een maatje te groot en de spanning was ook een maatje te groot. De jongens hebben individueel en als team een hoop geleerd van deze wedstrijd en ook wij als trainers.
Wij zijn in ieder geval erg trots op de jongens ondanks dat we verloren hebben! Ook zijn wij er erg trots op dat het verlies zo snel weer vergeten werd en er al snel weer lol gemaakt kon worden. Daar kunnen wij als volwassenen nog een hoop van leren.  Uiteindelijk zullen er nog 5 wedstrijden gespeeld moeten worden en is de bal nog steeds rond. Eind mei zullen we weten of we de uiteindelijke kampioenen zijn!
Wij, de trainers, zijn erg trots op onze toppers!

Namens: Jori, trainer en redacteur