JO10.1 wint laatste wedstrijd en eindigt op 2e plaats

Datum

26 mei 2018 9:30

Accommodatie

Onbekend

Daar was hij dan toch echt. De laatste competitie wedstrijd van de jongens van de 10.1. De afsluitende wedstrijd werd helaas gespeeld zonder de nog geblesseerde keeper Justin. Nog te veel last van zijn gekneusde pols. De tegenstander was vandaag PVC die op dat moment in de middenmoot meedeed maar vooral tegen de goede ploegen veel tegenstand bied. Om de 2e plek te behouden moest er wel gewonnen worden en tegen PVC kon dat niet op halve kracht. Een 3 gangen menu was donderdag tegen VV Maarssen al binnen gehaald dus nu moesten de jongens het zonder een bepaalde beloning gaan klaren. Gezien het hele seizoen zou dit geen probleem moeten zijn. Eerst maar even het keepersprobleem oplossen. In de veronderstelling dat niemand op doel wilde staan werd en toch voor de wedstrijd gevraagd of iemand zich vrijwillig wilde opgeven. Binnen 5 seconden staken er 4 jongens hun arm omhoog. Moest er toch gekozen worden. Jim de eerste helft op doel en Kyan de tweede helft op doel, zo werd besloten. Zonder onze vaste keeper pakten de jongens hun verantwoordelijkheid en werd er goed overgespeeld en samengespeeld. Er werd geen moment gedacht dat wij niet zouden winnen. Het positiespel was goed, de verdediging stond goed, op het middenveld was er totale controle en in de aanval werd er gescoord. Spits Vinz scoorde in de 1e helft en rechtshalf speler Niels scoorde ook nog een keer. Met 2-0 de rust in voelde goed bij het publiek. De 2e helft pakte Kyan de handschoenen over van Jim. De 2e helft was net als de 1e helft, overtuigend. Niels maakte nog 3 doelpunten en PVC maakte op het eind van de wedstrijd nog een tegendoelpunt. Bij het horen van het eindsignaal hadden we ons doel bereikt. Een 2e plek behaald in de competitie. Nadat Breukelen te sterk bleek was de 2e plek ons nieuwe doel namelijk.

Namens vele anderen kan ik toch wel zeggen dat de jongens een erg goed seizoen hebben gespeeld. Niet alleen zijn de jongens individueel erg gegroeid maar ook als team. De trainers zien dit iedere week verbeteren. De jongens zijn klaar om volgend seizoen een stapje hoger te gaan spelen in de J011. Wij wensen alle jongens succes met de selectie trainingen die volgende week starten. Tijdens deze trainingen, waarbij ook andere jongens uit de JO10.2, 3,4 en 5 zijn uitgenodigd, zal er gekeken worden wie er volgend seizoen, recht heeft op een plekje in de selectie JO10.1/JO10.2.

Om dit seizoen te eindigen nog een aantal statistieken. Wij hebben dit seizoen in 11 wedstrijden 64 keer gescoord. Dat is gemiddeld 5.8 doelpunt per wedstrijd! Wij hebben, 28 doelpunten tegen gekregen en dat is 2,5 doelpunt per wedstrijd. En wij hebben van de 11 wedstrijden 8 keer gewonnen, slechts 1 keer verloren en 2 keer gelijk gespeeld. Groot compliment voor de jongens van de JO10.1! Bedankt voor dit mooie seizoen en bedankt dat wij jullie mochten trainer, coachen en begeleiden.

Namens:  Jori: trainer/begeleider/redacteur
                Rowdy: hoofdtrainer/hoofdbegeleider/hoofdcoach

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!