Datum

9 februari 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

Vorige week was het koud en nat, nu was het tien graden en waaide je uit je schoenen. En ook nu ging de wedstrijd van onze geelblauwe leeuwen gewoon door. We speelden thuis tegen HMS en op papier moesten we deze tegenstander kunnen hebben ware het niet dat er een zeer straffe wind dwars over het veld stond waardoor normaal voetbal bijna niet mogelijk was. Maar goed dat Anthony vandaag messcherp aan de wedstrijd begon, waarschijnlijk had hij een prima nachtrust gehad want na al 1 minuut zette hij zijn turbo aan en schoot netjes de 1-0 binnen.

De in grote getale aanwezige toeschouwers (had mijn oproep van vorige week toch gewerkt) langs de lijn gingen er goed voor zitten (euh staan bedoel ik) want dit was een veelbelovend begin. Na een half uur lag de bal weer in het mandje, Matthew scoorde na een prima voorzet van de nog steeds wakkere Anthony. Achterin stond het als een huis, beide backs Ruben en Ruben waren ijzersterk en Rick stopte alle opengevallen gaatjes. Patrick, Nathan, Stef en Erwin heersten op het middenveld en als we het even niet meer wisten schoten we de bal gewoon richting veld 4. Dan duurde het zeker een minuut voordat deze weer terug was. Met een mooie 2-0 gingen we de rust in.

Jammer genoeg was de thee nog niet helemaal gezakt want we stonden nog geen minuut in het veld na het fluitsignaal van de uitstekend fluitende scheids en het stond 2-1. Jammer en gingen we het nu nog moeilijk krijgen? Nee, zei Jelle daar heb ik geen zin in. Binnen anderhalve minuut schoot Jelle uit een corner en een fraaie pirouette de bal in de hoek en daarna met een mooi afstandsschot de 3-1 en 4-1 binnen. Nadat Thijs op de lat had geschoten was het Matthew die na een schitterende dieptepass van Hidde de 5-1 binnenschoot.

Coach Edwin wisselde lekker door en toen Servin er weer in kwam kreeg hij van zijn tegenstander een mooi verjaardagscadeau, een lekker harde bal op het puntje van zijn neus. Later daagde hij zijn tegenstander nog uit, als deze zou scoren dan kreeg hij een biertje van hem. Het werd dus vlak voor tijd nog 5-2, en je raadt het al dat biertje was hij kwijt. Jesse bedankt voor je puike keeperswerk en ook de scheids voor een foutloze pot! Na afloop trakteerde Servin nog op een biertje in de kleedkamer en was het daarna in de kantine ook nog lang gezellig!

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!