3 november 2018 10:00

Accommodatie

Onbekend

Vandaag was het niet de vraag of we zouden winnen maar eerder met hoeveel we zouden winnen.
Focus '07 uit Culemborg stond zaterdag op het programma en uit eerdere wedstrijden bleek dat zij erg veel doelpunten tegen hebben gekregen van met name onze directe concurrenten. Aan onze jongens dus de taak om dat nog beter te doen om zodoende ons doelsaldo op te krikken. Je moet er toch niet aan denken dat je aan het eind  van het seizoen op basis van je doelsaldo ergens naast zou grijpen?!
Gelijk een mooie gelegenheid om met de jongens te trainen op het afronden op doel en het 1 tegen 1 duel met de keeper.

Onze jongens waren vooraf gebrand om deze wedstrijd te gaan winnen en er werden afspraken gemaakt om zoveel doelpunten te maken als mogelijk is. De eerste minuten van de wedstrijd ging het al erg hard. Na 15 minuten stond het al 0-6 en werd er afgefloten voor de eerste time out. Doelpuntenmakers waren Febiën(5x) en Vinz(1x). In de time out bleek dat Febiën zijn ouders beloofd had om er 10 te maken, vandaar dat hij uit de startblokken was geschoten. Na de time out bleven de jongens goed voetballen. Uiteraard was er te zien dat het allemaal net iets te makkelijk ging waardoor we af en toe slordig waren maar over het algemeen bleven de jongens goed combineren en druk zetten. Wij gingen met 0-9 de rust in. Na de rust hoopten wij dat de jongens gewoon door zouden gaan zoals het eerste kwartier. Dat gebeurde ook. Het viel ons op dat de jongens rustig bleven combineren en dat ze niet allemaal voor zichzelf gingen voetballen om maar te kunnen scoren.
Ook was het mooi om te zien dat de ballen vanaf de zijkanten naar de achterlijn gingen om vervolgens hoog voor het doel te eindigen. Met name Sem had een aantal mooie voorzetten vanaf de linkerkant waaruit zeker 3 kopballen werden gescoord.  Het mooie hieraan is dat we dit afgelopen donderdag hebben geoefend en dat we dit dan in de wedstrijd terugzien. Kyan kon ook nog een doelpuntje mee pikken doordat hij even op het middenveld mee mocht spelen, op zijn eigen verzoek. Uiteindelijk moesten we Justin aan het eind van de wedstrijd wakker maken omdat hij niet echt veel te doen heeft gehad. Einduitslag: 0-20.

Febiën redde de 10 net niet en scoorde er 9. Vinz maakte er 7 deze wedstrijd. Sem scoorde er 2, Ville 1 en Kyan ook 1. Het is dat Sven deze wedstrijd niet mee kon doen omdat hij ziek was anders was de einduitslag nog hoger geweest waarschijnlijk. Alle jongens die niet hebben gescoord voerden goed hun taak uit.  Jim was goed controlerend op het middenveld en had gevaarlijke schoten, Cas en Rick voerden zoals altijd prima hun taak uit achterin waardoor Justin niet heel veel te doen kreeg.

Wat sneu voor die jongens van Focus hoor ik je denken. Ook ik dacht dat aan de zijlijn. Het mooie was dat de jongens van Focus er geen enkel probleem mee hadden en gewoon vrolijk bleven en ook gewoon na elk doelpunt weer de bal pakten en opnieuw begonnen zonder hun koppie te laten zakken. Respect voor deze jongens. Daar zouden een hele hoop anderen iets van kunnen leren, waaronder ook onze jongens. Hoewel dit, gezien vorige week,  al sterk is verbetert.
Door deze mooie overwinning staan we op dit moment op een mooie 2e plek. De 3e plek is voor MSV maar wij blijven hen voor op doelsaldo.
Man of the match deze week was Vinz.

Volgende week een 6 punten wedstrijd! De kraker tussen de nummers 1 en 2. Een mooie affiche: OSM'75 - Geinoord.
Komt allen kijken en aanmoedigen. De verwachting is dat dit een mooie en spannende wedstrijd zal worden. Tot volgende week.