Datum

29 september 2018 11:50

Accommodatie

Onbekend

Nadat wij vorige week onze 1e competitiewedstrijd met 10-2 wonnen van JSV gingen onze jongens er waarschijnlijk vandaag vanuit dat we al kampioen waren.....
Voordat de wedstrijd begon werden er in de kleedkamer goede afspraken gemaakt over hoe wij de wedstrijd zouden beleven. Vooral termen als; het veld breed houden bij balbezit, makkelijk voetballen, goed en snel druk zetten en snel omschakelen, passeerden de revue. De een na belangrijkste afspraak was dat de jongens fel in de duels zouden zijn en hierbij niks op halve kracht zouden doen. De belangrijkste afspraak was uiteraard dat er met plezier gevoetbald zou worden.

De start van de wedstrijd werd met veel vertrouwen beleefd.
Dit vertrouwen was helaas na een aantal minuten alweer geslonken. De trainers moesten al snel de jongens corrigeren vanaf de zijlijn. Gelukkig scoorde Vinz in de 10e minuut de 0-1. Dat moest het team toch wel een boost geven?! Niets was minder waar helaas. In de 1e helft nog werd door VVIJ de 1-1 gemaakt. Dit doelpunt werd gemaakt omdat wij gewoonweg niet fel genoeg waren. Nog voor de rust werd het 2-1 en het vervelendste hiervan was eigenlijk dat dit niet kwam omdat VVIJ zo goed was (was dat maar zo) maar omdat wij gewoon niet de juiste instelling hadden op het veld. Wij weten dat onze jongens steengoed zijn in het spelletje maar zij lieten het de 1e helft echt afweten.
In de rust werd geprobeerd om iedereen weer wakker te krijgen en werden de afspraken die gemaakt waren nog een keer doorgenomen.
Na een paar minuten in de 2e helft bleek opnieuw dat wij niet de juiste felheid hadden waardoor we elk duel verloren. Ook bleek elke pass bij de tegenstander terecht te komen waardoor wij eigenlijk niet in de gelegenheid kwamen om aan te vallen. Langs de zijlijn werden de 'sjonge jongens' en de 'potvers' steeds harder hoorbaar. De hartslag bij ons (trainers) kwam tegen de 160 slagen per minuut aan en de stoom kwam langzaam uit de oren. Wat er ook geroepen werd vanaf de kant en welke tip er ook gegeven werd, de jongens werden niet wakker. Na de rust werd het 3-1 voor VVIJ.
Pas laat in de 2e helft, 3 minuten voor het eindsignaal om precies te zijn, zagen de jongens ineens kansen om toch een puntje binnen te halen. Ville scoorde de 2-3 en iedereen was ineens, heel even wakker. Helaas bleek dit te laat en werd de wedstrijd met 3-2 verloren.
Na de wedstrijd werd de wedstrijd kort nabesproken in de kleedkamer. Uit de bespreking bleek niet helemaal het besef dat er meer van de jongens werd verwacht. Kort na de donderspeech, 20 seconden om precies te zijn, werd er al weer gelachen en gekeet onder de douche. Eigenlijk is dat uiteindelijk het belangrijkste, dat de jongens plezier beleven van de teamsport!

Toch hopen we dat de jongens volgende week zaterdag met een andere mentaliteit op het veld staan en een stuk feller zijn dan vandaag. Ondanks dat plezier voorop staat is het ook belangrijk dat wij wedstrijden winnen of in ieder geval alles ervoor doen om te winnen.
Dat werd vandaag gemist. We weten wat de jongens kunnen en dat is veel meer dan ze vandaag lieten zien. Genoeg te doen tijdens de trainingen en op naar de volgende wedstrijd!

De redacteur:  Jori

J011.1: Justin, Kyan, Cas, Rick, Sven, Jim, Sem, Febiën(afwezig), Ville, Vinz.
Bondscoach/trainer: Rowdy