Datum

6 oktober 2018 11:15

Accommodatie

Onbekend

Nadat er vorige week nog verloren werd, niet alleen omdat er minder doelpunten werden gemaakt maar vooral ook omdat de inzet en de wil om te winnen ontbrak, hebben wij hier afgelopen week tijdens de trainingen met name aan gewerkt. Naast het mentale gedeelte zijn we weer even terug gegaan naar de basis. Het simpele over passen naar een teamgenoot was vorige week al iets te veel gevraagd en daar hebben we aan gewerkt.  Zowel mentaal als technisch werd er dus getraind in de hoop dat we dit terug zouden zien op het veld op zaterdag.
Vanmorgen vroeg was er toch wel wat spanning bij ons. Weliswaar was er hard getraind afgelopen week maar wij waren nog niet overtuigd dat de jongens er vandaag al klaar voor waren.
Tijdens de laatste bespreking, kort voor de aanvang van de wedstrijd, werd de jongens gevraagd om te zorgen voor vuurwerk op het veld. Eigenlijk was het belangrijkste dat de JO11.1 op het veld uitstralen dat zij willen winnen en dat zij tijdens de wedstrijd alles geven en doen om de wedstrijd te winnen. Dat zou een belangrijke 1e stap zijn om weer terug te kunnen komen op het niveau waar wij vorig seizoen zijn gestopt.
Direct na het startsignaal werd er veel druk gezet en zagen wij en het publiek weer even een vleugje van vorig seizoen terug. Bij de 1e time out stond het al 3-0 door 2 doelpunten van Febiën en door 1 doelpunt van Vinz. 3-0 voor staan na een kwartier voetballen zegt natuurlijk wel iets over de krachtsverhoudingen tussen beide ploegen maar wij waren met name erg blij om te zien dat er gezamenlijk druk werd gezet en dat er niet op halve kracht werd gevoetbald. In de minuut pauze van de time out kregen de jongens ook verdiende complimenten. Vooral zo doorgaan was het laatste advies. Het tweede kwartier van de eerste helft was een stuk minder aantrekkelijk en de jongens vervielen weer even in de rol die zij vorige week vervulden. Bij de rust was het nog steeds 3-0.
Het eerste kwartier van de tweede helft was een kopie van het laatste kwartier van de eerste helft. De passes kwamen niet goed aan, de jongens waren onrustig aan de bal en het meest verontrustende was dat er geen vuurwerk te zien was. De jongens gingen niet het duel aan en draaiden vaak hun rug aan de tegenstander toe. Mede hierdoor kwam PVCV op 3-1. Gelukkig lieten de jongens het laatste kwartier echt zien dat er gewoon goed gevoetbald kan worden. Dit laatste kwartier was echt genieten. Daar wij de eerste helft met afstandsschoten scoorden werden en nu Barcelona achtige aanvallen uitgevoerd en werd het binnen een aantal minuten 7-1. Doelpuntenmakers waren Febiën, Vinz en Sven. Hiervoor was het publiek afgereisd naar OSM! Hiervoor zijn wij als trainers elke week druk met de jongens en hiervoor trainen de jongens ook hard. De magie is dus niet weg en was weer even zichtbaar. Hoewel het maar kort was kunnen wij hier toch kracht uit halen naar volgende week toe. Dan volgt MSV die op dit moment alles nog heeft gewonnen. Deze week weer hard trainen om van dat kwartiertje prachtig voetbal van vandaag misschien wel een half uur te maken volgende week.