Scheidsrechter

J.N.M. Fanger

Accommodatie

Onbekend

Zaterdag 10 oktober en op het programma staat de wedstrijd tegen Focus “07 een tegenstander die vorig seizoen geen angst in boezemde en ook nu hebben zij nog geen wedstrijd gewonnen. Echter je mag een tegenstander nooit onderschatten op basis van hun eerdere resultaten. Bedroevend was het weer tijdens deze middag waar het geen enkele minuut tijdens de wedstrijd droog geweest is. Ook de sfeer op een sportpark waar wel gevoetbald wordt maar waar geen toeschouwers zijn is bedroevend. Meteen na de aftrap was zichtbaar dat OSM de overhand had en het spel maakte. Er werd leuk gevoetbald met enkele mooi uitgespeelde aanvallen echter zonder resultaat. De bal werd soms net een keer teveel overgespeeld of er werd net even te ver door gedribbeld waardoor OSM wel veel in balbezit was maar met weinig resultaat. Richting het laatste kwartier was het eerst OSM met een paar mooi aanvallen en mooie schoten van Jules op het doel van Focus (waarvan één op de lat). En toen pas kwam het eerste werk voor Mick, voor het eerst in de basis deze competitie, en dat liep met meer geluk dan wijsheid met een sisser af. Echter deze kans voor Focus zorgde voor de ommekeer in de wedstrijd. Focus merkte dat OSM behoorlijk gefrustreerd was omdat hun aanvallen niet succesvol werden afgerond en OSM steeds meer tegen zichzelf dan tegen Focus speelde waardoor juist Focus de kansen kreeg. Na het eerste half uur waarbij OSM echt de bovenliggende partij was werd dit in het laatste kwartier van de eerste helft omgedraaid en was het toen Focus wat het spel bepaalde. Langs de lijn maakte de begeleiders van Focus zich meerdere malen erg boos vanwege de vreemde beslissingen van de scheidsrechter die bijna altijd in het voordeel van OSM waren. Echter beide teams hielden de nul tot aan de rust.

Na de rust was het meteen Focus die al na twee minuten spelen uit een corner een megakans kreeg. De corner werd voorgegeven en daar waar een OSM verdediger de bal weg moest schieten miste hij totaal. Een speler van Focus schrok hier waarschijnlijk ook van en kopte de bal vrijwel recht in de handen van de al even verbaasde Mick. Pffff, daar kwam OSM goed weg. Echter Focus had wel gezien dat er deze middag kansen lagen en bleven aanvallen. Wel viel op dat zelfs een gelijkspel waarschijnlijk al prima was voor Focus want vanaf de eerste minuut van de tweede helft begonnen zij met tijdrekken. Iets anders wat ineens omgedraaid was bleek de scheidsrechter. Voor rust alles pro OSM maar na rust alles anti OSM maar dan in het kwadraat. De scheidsrechter ging tegen elke beslissing van Ronald, de OSM-Vlaggenist, in en elke overtreding was daarna in het voordeel van Focus. Toen na een kwartier de spits van Focus samen met de verdedigende Michael, beide volop aan elkaars shirtjes trekkend, het strafschopgebied in ging en hij zich opzichtig liet vallen floot de scheidsrechter meteen voor een penalty tegen OSM. Focus verzilverde deze kans en daar was de 0-1. Dat was niet wat de spelers van OSM van deze middag hadden verwacht. In plaats van goed voetballend de oplossing te zoeken werd steeds vaker voor de lange bal gekozen tegen de soms erg forse Focus spelers. Dit had geen tot weinig succes en de spelers van Focus hadden extra energie gekregen door deze kans op winst en deden er nog een schepje bovenop waarbij het tijdrekken af en toe wel zeer ergerlijk was. Geërgerd waren ook de OSM spelers: Op elkaar, Op de tegenstander, Op hun eigen mensen in de Dug-out (die niet snel genoeg voor een nieuwe bal zorgde) maar vooral op de scheidsrechter! De scheidsrechter negeerde buitenspel situaties van Focus-spelers. Overtredingen op OSM spelers werden weggewuifd, zoals Stan die in het strafschopgebied van Focus met een heupworp werd geveld, en bij elk protest leek het wel alsof de scheidrechter nog meer tegen OSM was. Had hij soms geen warme thee gehad in de rust? Wat  de spelers van OSM echter vergaten was  dat zij zelf voor de oplossing hadden kunnen zorgen door gewoon weer goed te gaan voetballen maar helaas was dit niet het geval. Sterker nog, OSM kreeg nog een doelpunt om de oren en toen was het echt voorbij. Het tijdrekken van Focus werd nog frequenter en zij roken de winst. Iedereen was benieuwd of de scheidsrechter veel tijd zou bijtrekken maar deze vond het als behoorlijk snel genoeg na de officiële speeltijd omdat zoals hij zei: Hij er klaar mee was!

Eerlijkheidshalve moet gezegd worden dat al had hij er nog tien minuten bijgetrokken het waarschijnlijk toch niets aan resultaat had veranderd. OSM had een half uur echt goed gespeeld maar ook een uur lang behoorlijk bedroevend. Deze middag moet maar snel vergeten worden en in plaats van zich door allerlei zaken binnen en buiten het veld te gaan opwinden moeten de spelers gewoon doen waar ze goed in zijn: Voetballen. Als je dat gaat doen komen de resultaten ook wel.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!