Scheidsrechter

Y.M.C Broeken

Accommodatie

Onbekend

Onder het genot van een nazomer zonnetje werd er even na 10.30 uur op veld 1 afgetrapt voor het duel tussen OSM '75  JO15-1 en SCH '44 JO15-1. Enkele weken geleden hadden we in de voorbereiding ook al tegen elkaar gespeeld.

Hoewel toen wel al bekend was dat we in dezelfde poule zouden zitten, was toen nog niet bekend dat we meteen het eerste duel in de competitie tegen elkaar moesten. Het duel in Harmelen eindigde toen in een 1-3 overwinning voor de geelblauwen uit Maarssenbroek.

OSM kwam goed uit de startblokken. De bal werd lekker rondgespeeld en we kwamen eigenlijk al vrij snel in de buurt van de keeper. Bij de eerste de beste tegenaanval was het echter raak voor de voetballers uit Harmelen. Een mooie aanval over links werd simpel binnengelopen door de spits.

Uiteraard werd er volop gezocht naar de gelijkmaker. Na een aantal gemiste kansen was het in de 23e minuut raak. Ricky controleerde de bal net in de 16 meter en schoot beheerst in het doel. Een verdiende gelijkmaker. De teams zijn bijzonder aan elkaar gewaagd en het spel was af en toe op het randje. Maar scheidsrechter Yvo Broeken had de wedstrijd volledig onder controle en floot een uitstekende wedstrijd.

In de tweede helft was het in de 49e minuut ook raak. Een afgeslagen bal belandde voor de voeten van Giovanni, die de bal ongenadig hard tegen de touwen aan joeg. De terreinmeester kan maandag aan het werk om het net weer te repareren. De keeper hoorde hem alleen langs zoeven. Na de treffer bleef het spel op en neer golven. Beide teams hadden de mogelijkheid tot een doelpunt, waarbij een afstandschot van een meter of 30 boven op de lat SCH '44 bijna nog aan de gelijkmaker hielp. Gelukkig viel het doelpunt voor SCH niet en bleven de 3 punten in Maarssenbroek. Een goed begin tegen een stugge en goed georganiseerde tegenstander.