Datum

18 november 2017 14:30

Accommodatie

Onbekend

Een volgepakte tribune, een zanger achteraf, 2 ploegen gebrand op de overwinning en de tijdelijke titel " de beste van Maarssen" op het spel. De ingrediënten van de Stichtse Vecht derby die zaterdag 18 november op het sportpark van Maarssen op het programma stond.

OSM was de eerste helft veruit de sterkste. Maarssen kwam niet aan aanvallen toe omdat OSM veel agressiever speelde. Het kon echter niet vaak de 16 jarige (B junioren) keeper testen.  Wel kreeg OSM een aantal corners die veel gevaar opleverde. Ook vandaag viel Darnell weer op door zijn ijzersterke spel. De eerste jaars senior laat wekelijks zien over veel talent te beschikken. Voor hem en de ook prima spelende Morris is de DERBY nieuw maar ze lieten zich niet van de wijs brengen. Darnell was dicht bij een doelpunt na een omhaal, Morris erg sterk in balbezit. Over links kon Prince regelmatig opstomen, maar grote kansen leverde het niet op. 1x moest Maarsen van de lijn redden toen een kopbal van Luke over de keeper was gemikt. Corners waren het sleutel woord voor de 2 goals die nog voor rust werden gescoord. Na 36 minuten spelen was het raak voor OSM. Een cornervariant genomen door Ramon werd hard ingeschoten door Pascal en met de punt van de schoen verlengd tot doelpunt door Justin. Het was de terechte voorsprong. Het wachten was op de 0-2 en bij opnieuw een corner in 44e minuut ging het publiek er nog eens voor ziiten. Opnieuw werd er gescoord echter aan de andere kant. Bij het trappen van de corner gleed Ramon op het gladde veld weg, maakte OSM een aantal inschattingsfouten en kon Maarssen rond eigen 16 meter de bal onderscheppen. Jordy Kreuger kwam in balbezit en kon met zijn snelheid het hele veld oversteken en de spitsen in stelling brengen. De goed uitgevoerde counter belande achter Richard, die tot dat moment nog niets te doen had gehad.. 1-1 Een domper voor OSM.

De tweede helft begon OSM opnieuw goed en kreeg het een bijna niet te missen kans voor Sven. Toch lukte het niet om de kans tot goal te promoveren. Het was het laatste wapenfeit van Sven. Mikey kwam voor hem in het veld. En met Mikey kwam ook de regen...de hagel...en de wind.... Maarsen kreeg de bal bijna niet van eigen helft en OSM zette druk. Roy kwam voor Luke. Pascal kreeg een grote kans en Angelo zag zijn schot voorlangs gaan. Maarssen schakelde naar standje opportunistisch door de reuzen van Tricht en van Vuuren te brengen en even wankelde OSM. Richard moest buiten de 16 redden met de voeten en de bal kwam in de voeten van een Maarsen speler. Het was el Capitano Stofmeel die op de lijn redding bracht. Justin moest met kramp afhaken en Peter werd ingebracht om met succes de Maarssense lucht macht te weren. Het voetbal was er door het weer en de veldgesteldheid niet veel beter op geworden en de laatste 10 minuten was het ploeteren en zwoegen voor beide ploegen.

Bij het af fluiten van de scheids was een  gelijkspel het resultaat van de enige echte  Stichtse Vecht derby. Een resultaat waar Maarssen het meest content mee bleek te zijn.

Wie was nu eigenlijk  de grote winnaar van de derby geen van de ploegen  door het weer zeker niet het publiek nee grote winnaar  werd de kantine, want na de wedstrijd stroomde vriend en vijand naar binnen en werd er gedanst en gedronken op de muziek van Rocky Pauw en zo hoort het ook! Tot 31 maart 2018!

OSM Richard, Darnell, Ramon, Jeffrey, Prince, Morris, Pascal, Justin (70. Peter), Sven (55. Mikey), Angelo, Luke (60. Roy) wissels Yvan en Joshua  grens Jos

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!