Wedstrijd met twee kanten en één resultaat

Datum

28 oktober 2017 9:00

Accommodatie

Onbekend

Het was weer vroeg dag voor iedereen. De wedstrijd tegen de nummer 5 van de ranglijst stond op het programma. Scheidsrechter Gerard deed een uitgebreide warming-up en poseerde nog even speciaal voor enkele van de vroeg naar buiten gestroomde toeschouwers. De van een blessure terugkerende Ayman was er ook weer bij. Vandaag was er ook hoog bezoek. De naar Hoofddorp verhuisde Sammy en vader Mo (niet te verwarren met onze immer vrolijke grensrechter) brachten een verrassingsbezoek… hartstikke leuk, mannen.

De eerste helft liet weer eens vermakelijk en verdienstelijk voetbal zien van de kant van OSM. In de eerste tien minuten was Jaber op links weer goed op dreef. Hij bereikte Radin en Rowan regelmatig, maar het lukte steeds net niet om het de keeper van de tegenstander moeilijk te maken. Toen kwam Thijs uit zijn verdedigende stelling en met een aantal individuele acties wist hij al draaiend en kerend de 1-0 op het scorebord te zetten. Snel daarna kreeg Rowan eer naar werken, toen Iseger hem in de gelegenheid stelde de 2-0 aan te tikken. Een grotere score lag in het verschiet, maar de druk die OSM opvoerde werd niet beloond met meer. Het spel bleef echter goed. Er waren weer veel mooie driehoekscombinaties. Smurf stuurde Radin weg en die wist een corner eruit te slepen. Iseger schoot op afstand, de keeper van Kockengen maakte het zichzelf vervolgens lastig. Het werd pas gevaarlijk voor het doel van Cas, toen Daan na een duwtje een vrije trap tegen kreeg. Het bleef bij een plaagstootje. Rowan schoot een aantal malen voorlangs, onder andere op aangeven van Smurf en Milan. Een van die ballen werd spatte uiteen op de paal door een verwoestend schot van Jaber. Radin kreeg ook nog een kans, toen de keeper van Kockengen de bal liet glippen. Ook zijn steekpass op Jaber had meer verdiend.

De in de eerste helft al sterk spelende Ché zette zijn goede spel in de tweede helft prima door. Dat was ook maar goed ook, want de tegenstander zette meer druk en toonde bij vlagen zelfs een agressieve spelhouding. Hier en daar waren er wat akkefietjes tussen sommige spelers. OSM kwam niet echt meer in het spel van de eerste helft. De passing werd minder nauwkeurig, de ingesleten patronen waren minder zichtbaar en de wedstrijd bloedde een beetje dood. Het belangrijkste wapenfeit was een Marco van Basten-achtige omhaal van Radin… oh oh… wat jammer dat die niet lukte… het publiek smachtte naar deze mooie ingeving met bijna resultaat. Het goede verdedigende werk van Ché kreeg een aanvallend vervolg, toen hij een bal vanaf de achterlijn bijna voor het doel van de tegenstander kreeg. De tegenstander zette aan en de voltallige verdediging, inclusief de vandaag weer multifunctioneel inzetbare Daan en de vastbijtende Keenan, was nodig om de tegenstander terug te dringen. Het was Nik die met een splijtende pass Thijs bereikte. Het resultaat was een welverdiende 3-0 eindstand. In het laatste kwartier viel Jayden in en ook hij kon met zijn energie de wedstrijd en eindstand niet nog fraaier laten eindigen. Volgende keer maar gewoon vanaf het begin meedoen.

Dinsdagavond wordt er geoefend tegen Sterrenwijk. Volgende week zaterdag wacht de grote topper, uit bij Kampong JO14-1. Let even op het gewijzigde tijdstip. Bij winst komt OSM in punten gelijk met de huidige nr. 1 en moet daarna het doelsaldo opgevijzeld worden. Bij iets anders dan winst draaien jullie nog steeds bovenin mee en blijven we ook jullie trouwe supporters. Zet hem op.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!