Datum

11 november 2017 11:15

Accommodatie

Onbekend

Na zaterdag hebben we nog maar 4 wedstrijden waarin we kunnen strijden om de nummer 1 positie en dus het kampioenschap.

Na 6 wedstrijden hebben we pas 1 wedstrijd gelijk gespeelt en de rest gewonnen.

De huidige koploper heeft één wedstrijd meer gespeeld en heeft 2 punten meer.
Ook zij hebben nog 4 wedstrijden te spelen en zullen dus 1 wedstrijd meer kans hebben om kampioen te worden.
Tijdens trainingen hameren we erop dat voetbal een teamprestatie is, en dat we elkaars talenten moeten gebruiken om te blijven groeien. Je hoeft als individu niet alles te kunnen zolang je maar weet wat de kracht is van je medespelers.

En juist dat is wat onze meiden hebben laten zien.
En dat voelt goed, ik ben trots als leider van deze ‘pubertjes’ dat ze gaan voelen wat het is om elkaar erdoorheen te slepen.  De slogan van de oranje leeuwinnen is echt van toepassing  #SamenSterk

We gingen op bezoek bij de hekkensluiter Kampong. Na de voorbespreking over inzet kregen we gelukkig alle neuzen dezelfde kant op, iets wat op de training door veel kletsen nog weleens ontbreekt.
We gingen snel van start en na 2 minuten hadden we al een 0-1 voorsprong, oké het was een beetje een rommelgoal en een beetje geluk hadden we wel, maar je moet er wel staan om te scoren.
in de 5e minuut kwamen we op een 0-2 voorsprong.
Ouders langs de kant werden helemaal enthousiast en zien ook de potentie van deze groep.
17e minuut en 23e minuut kwamen we door een paar prachtige voorzetten vanaf rechts op de 0-3 en 0-4 voorsprong.
We zitten met onze meiden weleens te dollen om ze te stimuleren en te motiveren om ze laten geloven in hun eigen kracht. De 0-5 is er zo eentje…… Dit was een goal die in de eredivisie nog wel 20x herhaald zou worden. Voor de wedstrijd hadden we de jarige job uitgedaagd om eens uit te halen vanaf de 16 meter lijn, omdat ze zo gigantisch goede trap in huis heeft. De bal kwam voor haar voeten op de hoek van de 16 meterlijn, en ze haalt een keer uit, …… Bam! Over de keeper heen, onhoudbaar en zo de verre hoek in. Wat een ontlading langs de kant! Prachtig!

Rust

De 2e helft hadden we maar weer 4 minuten nodig om op de helft van kampong te spelen.
Nu wil ik toch even een paar meiden benoemen zonder de rest tekort te doen.
Noor Hagen heeft de hele wedstrijd gevochten om de bal in de goal te krijgen en hoeveel pech een meisje ook kan hebben heeft ze zich blijven inzetten en gevochten voor de bal. Linksbuiten is haar plek, maar ze verdiende het zo om na al die ballen net misgingen eens te scoren. Juist omdat ze er zo hard voor werkt.
We hadden op het moment van onze 0-8 voorsprong onze spits naar de kant gehaald, en na een korte bespreking langs de kant hebben we Noor in de spits gezet en kreeg ze eindelijk een kans en die benutte ze, 0-9 . Top!
Ze had meteen de smaak te pakken en scoorde ook maar meteen de 0-10.
Met nog 1 minuut op de klok konden we niet anders dan haar de publiekswissel te geven die ze verdiende. Dit harde werken is gelukkig beloond met de Man-Of-The-Match titel van deze week.
In de laatste slotseconden scoorden we nog 0-11 einde wedstrijd!

Ook wil ik Erjona benoemen die vandaag echt een topwedstrijd speelde, de 0-1, 0-3 en de 0-4 kwamen van mooie voorzetten van haar schoen die precies op maat gegeven werden. Ze heeft laten zien dat ze niet alleen zelf goed kan voetballen maar ook het team helpt met die snelle acties van haar. Ze gaat er op snelheid voorbij, heeft dan een beweging in huis waar de tegenstander van kan dromen en geeft hem voor.