JO10.1 verliest nipt van FC Breukelen voor de beker

Datum

25 oktober 2017 18:30

Accommodatie

Onbekend

Dat het een zwaar bevochten wedstrijd zou worden was vooraf al bekend. De jongens van de JO10.01 hadden in de competitiewedstrijd al tegen FC Breukelen gevoetbald. Toen werd het thuis 2-3 en bleek al dat de twee ploegen aan elkaar gewaagd zijn.
Vanavond dan de beslissende wedstrijd voor de beker. Wie wint gaat door. Wie verliest ligt eruit. De druk was duidelijk voelbaar(met name voor de ouders en trainers).
De eerste helft ging gelijk op en het was aan beide kanten een sterke wedstrijd. Breukelen opende de score halverwege de eerste helft.
Gelukkig kwamen wij al snel op gelijke hoogte door een mooi doelpunt van Jim die over de keeper heen schoot.
De tweede helft kwam Breukelen opnieuw op voorsprong en kwamen wij door een doelpunt van Sem op 2-2.  De jongens van de JO10.01 kregen hierna nog een aantal goede kansen maar zoals je vaker ziet, scoort de tegenpartij dan juist. Zo ook nu. 7 minuten voor tijd kwam Breukelen op 3-2. Ondanks deze tegenvaller hebben we goed doorgevoetbald en ontstonden er toch nog kansen. Helaas was de wedstrijd net een paar minuten te kort om gelijk te komen.  Na het eindsignaal was FC Breukelen duidelijk ook erg blij dat het afgelopen was en dat ze van zo'n goede ploeg hadden gewonnen. Op de jongen met die zwarte voetbalschoenen na, zoals hij door onze jongens werd genoend, was het een sportieve wedstrijd.
Gelukkig krijgen we nog een rematch tijdens de competitie waarin we kunnen laten zien dat we toch echt beter zijn dan Breukelen.